Plaatselijk Belang
DEDEMSVAART
Historische
Vereniging
Avereest
Beeldbank
Historische foto’s......
Website:
De Fietsende Reporter
© Stichting Dedemsvaart in Beeld 2011-2018
YouTube
Film en foto’s
in BEELD
www.shh.nu
NIEUW!!
Pol/DAC H2, MB1 en recreatieteam Notarispost\Ommen & Bos Timmerbedrijf vieren kampioenschap seizoen 17-18
3-2 WINST REDDING VOOR DAC DAMES 1 SELECTIE DEDEMSVAART
Dedemsvaart- Het eerste damesteam van Pol Kraanbedrijf/DAC speelde afgelopen
zaterdagmiddag tegen het eerste damesteam van Animo’68/Assen. De Drentse dames waren het gehele seizoen op jacht naar het kampioenschap tezamen met Go4It/DOK/Dwingeloo die uiteindelijk het winnaar werd van seizoen 2017-2018. Voor de Pol/DAC dames was de wedstrijd tegen Animo dames degraderen of handhaven in de promotieklasse. Hetzelfde beeld voor vier damesteams die er voor vochten voor lijfsbehoud. Spanning bij begeleiding, speelsters en de supporters op de tribune van veld 2 van de Citadel. De eerste set een
constante voorsprong voor de thuisploeg die de eerste set met 25-22 wist te winnen. De Animo dames winnaar van de tweede set (17-25), de steun van de Dedemsvaarste hooligangs in de derde set goed voor een 25-21 winst. Animo was te sterk in de vierde set 19-25 en in de barrage een winst met (15-13) van de thuisploeg genoeg voor handhaving. Na een warrig seizoen een vette pluim voor staf en team.

DAC HEREN 1 NAAR P/D WEDSTRIJDEN
Dedemsvaart – Het eerste herenteam van Pol Kraanbedrijf/DAC speelden zaterdagmiddag in sporthal de Citadel tegen Hevoc/Heerenveen H1. De Friese ploeg bevond zich in het seizoen 17-18 in de top van de derde divisie en waren te sterk voor de Dedemsvaartse heren. Na anderhalf uur verlieten beide teams het veld met een 0-4 eindstand in het voordeel van de Hevoc heren via 25-27,17-25, 26-28 en 19-25.Door dit verlies spelen de Dedemsvaartse heren een promotie/degradatie wedstijd in de sporthal van Steenwijk om 16.00 tegen Bolsward heren 1.

3-1 WINST VOOR DAC HEREN 2
Dedemsvaart – Het tweede herenteam van volleybal vereniging Pol Kraanbedrijf DAC speelde vrijdagvond de laatste competitie wedstrijd van het seizoen in een thuiswedstrijd tegen Meppel AZ heren 1. Een eenzijdige wedstrijd waarbij de Pol/DAC heren via 25-19, tweemaal 25-21 en set verlies met 24-26 in de vierde set met 3-1 de wedstrijd won. Als kampioen namen zij zaterdag met de andere kampioenen plaats op een vrachtwagen van Houtman voor een rondje in de straten van Dedemsvaart

Foto>> Pol/DAC H2, MB1 en recreatieteam Notarispost\Ommen & Bos Timmerbedrijf vieren kampioenschap seizoen 17-18 voorafgaand aan een rondje op een aanhanger door Dedemsvaart.
Wedstrijdverslag van SDO (Westerhaar) 3 – Avereest/Peter Deen 1 ...........
Deze wedstrijd was een herhaling van de laatste zaalwedstrijd van Avereest/Peter Deen, waar SDO de punten had gepakt. Herman Finkers was bij die wedstrijd met een hersenschudding uitgevallen en helaas nog steeds niet fit genoeg om weer te korfballen.

Het aanvalsvak van Avereest/ Peter Deen 1 met Robert Brunink, Martijn de Smit, Iris Scholing en Loysa Zweekhorst moesten meteen aan de bak aangezien SDO (W) 3 de score had geopend. Met een mooie doorloopbal scoorde Robert de gelijkmaker. Het andere vak van Avereest/Peter Deen 1 met Stefan Wilbrink, Len Hooijer, Kim Timmerman en Sanne Jansen, konden een mooie aanval bekronen met een score. Na dit veel belovende begin stokte de productie van doelpunten bij Avereest/ Peter Deen 1, waar SDO (W) 3 wel door bleef gaan met scoren. Martijn de Smit verstapte zich, waardoor hij niet verder kon spelen. Waardoor Avereest/Peter Deen 1 een dame als heer moest inzetten, om zo met acht spelers verder te kunnen. Ilse Peters kwam hierbij in het veld. Hiervan moest Avereest/Peter Deen 1 zich herpakken, wat in de eerste helft niet meer lukte. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter stond het 13-3, Avereest/Peter Deen 1 kon de koele kleedkamers opzoeken om een nieuw aanvals- en verdedigingsplan te bedenken.

De tweede helft begon beter en Avereest/Peter Deen 1 herpakte zich. Het gat van tien doelpunten was echter te groot om te overbruggen. En het warme weer zorgde voor een gematigd tempo van aanvallen. Na mooie combinaties over en weer, floot de scheidsrechter af op 17-10. Avereest/Peter Deen 1 kan terugkijken op een matige wedstrijd en moet zich in de volgende wedstrijd, 28 april om 14.00 op het eigen korfbalveld, herpakken.

Robert (3), Stefan (2), Sanne (2), Kim (1), Loysa (1), Len (1)
Opnieuw zege voor SV Dedemsvaart
Het was een roerige week voor SC Emmeloord waar trainer Arnold Roossien werd ontslagen. Er was bij de club te weinig vertrouwen dat het eerste elftal zich onder trainer Arnold Roossien in de 2e klasse zou kunnen handhaven. SC Emmeloord staat nu onder leiding van het trio Dick Schuurman, Rob Nugter & Jan Arjen Kooij en de wedstrijd tegen Dedemsvaart zou het vertrouwen een boost moeten geven. Hoe anders liep het. In Dedemsvaart wonnen de polderbewoners met 0-3. Na een 0-2 ruststand won Dedemsvaart in Emmeloord met 2-5.

De score werd in de 13e minuut geopend. Na een overtreding op Noah Schuurman wees scheidsrechter S. Eisinga naar de stip en vanaf die plaats schoot Reamon Knol binnen, 0-1. Pas in de blessuretijd van de eerste helft viel er weer een doelpunt en opnieuw voor SV Dedemsvaart. Noah Schuurman liet doelman Niels Boomsma kansloos, 0-2.

Twaalf minuten na de rust scoorde Hans Langedijk van SC Emmeloord de aansluitingstreffer, 1-2. In de 63e minuut werd de marge weer twee. Na een snelle spelhervatting van Knol scoorde Danny Kuiper de 1-3. Gerke Schaap van Emmeloord bracht de spanning weer terug. Tien minuten na de treffer van Kuiper bracht hij de stand op 2-3. In de slotfase scoorde Noah Schuurman (zie archieffoto) nog twee keer voor oranjeblauw en daarmee bracht hij de eindstand op 2-5. Voor Dedemsvaart de veertiende overwinning in de tweede klasse.

Donderdagavond 26 april gaat Dedemsvaart op bezoek bij Germanicus in Coevorden.
Tafeltennisdames sluiten af met winst!!!
Zaterdag speelde het damesteam van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart de laatste wedstrijd van het seizoen. In eigen huis namen de Dedemsvaartses het op tegen TT Nijmegen 1 en zegevierden met 6-4.

Het duel kenmerkte zich met van beide kanten afwisselend goede en duidelijk mindere fases. Melanie Hazeveld opende met winst, herstellende van een zwakke derde game. Thirza Hazeveld herstelde na een ongemakkelijke eerste game waarna ze steeds overtuigender tot de winst werkte, de 2-0. Roselin Kappert begon uitstekend aan haar openingspartij, maar gaandeweg verloor ze steeds vaker de controle en
uiteindelijk betekende dit het eerste tegenpunt. Het dubbel van de zussen Hazeveld was overtuigend voor de bezoekers uit Gelderland.

Na het dubbelspel veranderde het scoreverloop niet; het bleef een afwisseling van goede en mindere goede games. De Hazeveldzussen wonnen weer in vier games, en vooral de wedstrijd van T. Hazeveld was genieten voor het publiek vanwege het snelle spel met langere rallies. Voor Kappert was de tweede partij de grootste kans op een punt, maar ondanks een sterke vierde game ging ze in de vijfde game toch onderuit. Nadat T. Hazeveld haar derde partij won, was Kappert kansloos in haar afsluitende wedstrijd. M. Hazeveld zorgde met haar derde zege dat de dames de competitie winnend afsloten.

In de eindstand van de 2e divisie dames zijn de Dedemsvaartses als derde geëindigd, een logische eindklassering.

De jeugdteams zijn al uitgespeeld. Bij de senioren won team 1 met 4-6 van HOU-Tafel '77 3. Het tweede team was ook in Coevorden, maar verloor met 7-3 van HOU-Tafel '77 2. Team 3 boekte een forse 1-9 bij De Treffers '70 6 in Klazienaveen. Team 4 speelde niet door afzeggen van tegenstander TIOS '66 2. Team 5 team verloor in eigen huis nipt van HOU-Tafel '77 4, 4-6. Team 6 sloot de rij met 10-0 winst op NATTC 7.

Huldiging en beslissingswedstrijd

Dinsdag 24 april om 19.45 uur worden de kampioenen gehuldigd. Teams 1 en 6 promoveerden naar de 1e en 4e klasse. Bovendien wordt ook de prestigebeker weer uitgereikt aan de hoogste percentagespeler van de jeugd.
SCD’83 verliest ongelukkig van OZC 1 – 0.
OZC was zaterdagmiddag de gelukkigste in het treffen tegen SCD’83 op het sportpark Westbroek in Ommen die na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marschalk de handen in de lucht konden steken. In een matige wedstrijd stond de teller voor hun op 1 – 0.

Direct na het beginsignaal ontstond er al dreigen voor het doel van SCD’83, Marc Aalvink vond Marvin Veerman op het laatste moment kon voordat die gevaarlijk werd verdediger Niels Baas ten koste van een hoekschop voor opluchting zorgen. Langzamerhand kreeg SCD’83 meer grip op de thuisploeg en er kwamen mogelijkheden zo ook in de 18e minuut op hoek 16 legde Martijn Hamhuis iets te hoog aan richting de bovenhoek en Erik Wencker zag zijn schot net door Ramon Schuldink weggetikt. Het bleef zeer pofer wat beide ploegen lieten zien ( kon door de warmte komen) maar af en toe kwamen er voor beide doelen kansen. Doelman Jelmer Koes haalde opgelucht adem toen hij na een half uur spelen bij een uittrap de bal zomaar in de voeten van Marc Aalvink speelde die schrok blijkbaar net zo dat hij de bal voor het SCD-doel langs speelde. Pech: pech dat had SCD’83 in de 38e minuut Martijn Hamhuis schoof de bal op links door op Peter Joosten die een knappe voorzet losliet de kopbal van Erik Wencker belande boven de handen van doelman Mark Bennemeer op de lat. Gelijk erop hielden de SCD’83 supporters hun adem in toen Marc Aalvink van dicht bij in het zijnet schoot. Rust 0 – 0.
OZC probeerde gelijk na de rust de opening te forceren en kregen daar via Marvin Voerman een goede mogelijkheid voor die de kans naast schoot. Ook de kleine kans aan SCD zijde door Martijn Hamhuis verdween naast het OZC doel. Met nog een kwartier te spelen drong de thuisploeg wat meer aan, Mark Aalvink schoot in de malaise van SCD verdedigers en de terugspringende bal voor de voeten van Frank Jansen werd naast geschoten. Aan de andere kant had OZC het nodige geluk aan zijn zijde toen Tim Dekker een goede mogelijkheid kreeg en voorlangs schoot terwijl doelman Bennemeer aan de grond genageld stond. De wedstrijd leek in een bloedeloos gelijkspel te eindigen toen in de 86e minuut OZC aanvoerder Frank Jansen van een meter of 30 uithaalde en met behulp van doelman Koes die de bal leek te pakken maar op onverklaarbare wijze deze tussen te handen liet doorglippen raak schoot 1 – 0, en daarmee zijn ploeg aan de overwinning hielp