Weersverwachting
Dedemsvaart
Weeronline.nl - Meer weer in Dedemsvaartweeronline.nl Altijd jouw weer
© Stichting Dedemsvaart in Beeld 2011-2018
Oud Dedemsvaart
YouTube
Film en foto’s
in BEELD
www.shh.nu
Berichten van/over Dedemsvaart en omgeving.

Deze kunnen en mogen door u aangeleverd worden. Stuur deze (korte) berichten graag
voorzien met foto(s)/flyer naar dedemsvaartinbeeld@live.nl
Roparun team Balkbrug loopt voor lokale zorgorganisaties in Hardenberg en omstreken!
Het Roparun team Balkbrug heeft haar goede doel gekoppeld aan speciale bedden waar mensen in de laatste levensfase toch nog dichtbij hun dierbaren kunnen zijn. Maar liefst zes zorgorganisaties in Hardenberg en omgeving hebben aangegeven, heel graag de koppelbedden te willen inzetten.
De Bijrijder
Het koppelbed, de Bijrijder, is er sinds januari 2018. Sjoukje Steen praat enthousiast over het koppelbed dat zij samen met van Dijk Slaapadvies uit Kampen heeft bedacht. Zes jaar geleden overleed haar moeder. Deze ervaring leidde tot een idee dat nu
werkelijkheid is geworden. Ze vertelt dat tijdens het waken bij haar moeder ze heel erg de nabijheid heeft gemist. “We sliepen wel samen maar ik op het opklapbed en mijn moeder op het hoog-laagbed. Ik wilde zo graag naast haar liggen en haar in de ogen kunnen kijken en vasthouden”.

Eenvoud is het antwoord
Samen met Gert-Jan van Dijk werden alle eisen waaraan het bed moest voldoen op een rij gezet. Veel ideeën passeerden en uiteindelijk leidde de eenvoud en simpelheid van de oplossing tot een sterk uniek product. Zo moest het bed gemakkelijk los te koppelen zijn en vlug te verplaatsen, bruikbaar zijn aan twee kanten, mee kunnen met een hoog-laagbed, etc. De motivatie van Gert-Jan om in dit project te stappen is kort samen te vatten. “Het is uniek, naasten kunnen nu samen met hun dierbare in bed liggen om zo intimiteit te ervaren en afscheid te nemen. Dat maakt het waardevol”

Tien bedden voor de regio
Het idee om koppelbedden in te zetten in de palliatieve zorg, is met veel enthousiasme door zes zorgorganisaties in Hardenberg en omstreken ontvangen. Dit zijn de Saxenburgh Groep voor de locaties ouderenzorg in Hardenberg, Ommen, Slagharen en de thuiszorg, het Hospice Familie Assenhuis in Dedemsvaart, de Baalderborggroep voor de locaties Dedemsvaart, Slagharen en de thuiszorg, het Hospice ’t Huis aan de Vecht in Hardenberg, de Zonnehuisgroep in Ommen en het Röpcke Zweers ziekenhuis in Hardenberg. Het Roparun team Balkbrug wil in totaal tien bedden voor de zorgorganisaties ‘bij elkaar’ lopen.

Roparun team Balkbrug
Dit team bestaat uit 25 mensen, allemaal uit afkomstig uit Balkbrug. Naast acht hardlopers en vier fietsers is er nog een heel team dat hen begeleidt, zoals de bestuurders van busjes en vrachtwagen, mensen die het kamp verzorgen en natuurlijk een medisch team bestaande uit zeer ervaren fysiotherapeuten. Teamcaptain Paula Steen: “Alle deelnemers houden van een sportieve uitdaging, zijn enthousiast en absoluut bereid zich tot het uiterste voor dit goede doel in te zetten”. Zie ook https://nl-nl.facebook.com/roparunteambalkbrug/ voor meer informatie en de trainingen tot nu toe.

Officiële overhandiging eerste koppelbed
Op 19 maart 2018 om 10.00 uur ‘overhandigden’ wij het eerste koppelbed aan Zorgcentrum Van Dedemmarke, De Tjalk 49 in Dedemsvaart, onderdeel van de Baalderborggroep.

Sponsoring
Sponsoring van Team 16 Balkbrug kan plaatsvinden via het sponsorformulier waar organisaties voor een sponsorpakket kunnen kiezen of via de donatiemodule van de Stichting Roparun voor team 16 Balkbrug: https://donaties.roparun.nl/doneren