Erop Uit
0523-612734
Instagram
Facebook
Instagram
Weersverwachting
Dedemsvaart
Weeronline.nl - Meer weer in Dedemsvaartweeronline.nl Altijd jouw weer
Agenda
© Stichting Dedemsvaart in Beeld 2012-2017
Om te zien
DEDEMSVAART inBEELD
Film en foto’s
Berichten van/over Dedemsvaart en omgeving.

Deze kunnen en mogen door u aangeleverd worden. Stuur deze (korte) berichten graag
voorzien met foto naar dedemsvaartinbeeld@live.nl
Zomerse activiteiten bij het museum Staphorst.
In augustus bruist het weer bij Museum Staphorst. Altijd al nieuwsgierig geweest naar de samenstelling van de klederdracht? Tijdens de Staphorster dagen die gepland zijn op 9 en 16 en 23 augustus, zijn er elke middag klederdrachtshows, om 13.30 uur en 15.00 uur. Tijdens deze show krijgt u uitleg over de samenstelling van de kleding. Uitleg over de keuze van de verschillende kleuren die met name tijdens de rouw periode belangrijk zijn. Er wordt een inkijkje gegeven van de kleren die er op het land werden gedragen tijdens het werk. En het verhaal over de  trouwkleding blijft boeiend.  Maar er zijn op die de dagen meerdere activiteiten.
Van 10.00 uur tot ca 16.00 uur zijn er kramen met o.a. traditionele Staphorster producten, zoals de Staphorster poppen, knopen, lappen stof, kraplappen en omslag doeken. Maar ook de eigentijdse vertaling van het Staphorster stipwerk zoals die zich in Staphorst is Hip laat verwerken.
De toegangsprijs inclusief de klederdrachtshow is € 4.00. Voor kinderen is het € 2.50
Oogstdag Oudleusen
Op 2 september 2017 zal de Oogstdag Oudleusen weer plaatsvinden op het terrein van camping ‘De Spokke-Riete’ te Oudleusen.

Tijdens de oogstdag zullen er onder andere veel oldtimer tractoren, stationaire motoren en ander antieke werktuigen te bezichtigen zijn.  
Daarnaast zijn er oude ambachten te bewonderen zoals het maaien en dorsen van granen en het ploegen. Er zal op drie verschillende manieren worden gedorst: met de dorsvlegels, met een kleine dorsmachine, de voorloper van de grote dorsmachine, en de grote dorsmachine.
Dit alles word gedaan onder begeleiding van de muzikale klanken van accordeons.
Op de overdekte markt zijn er verschillende kramen te vinden met o.a. miniatuurtrekkers, streekproducten, houtsnijwerk, handwerk, keramiek en mozaïek.
Op het terras kunt u genieten van een hapje en een drankje en zal streekzanger Aalt Westerman u voorzien van live muziek.
Uiteraard is er ook aan de kinderen gedacht. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten zoals een springkussen, schminken en een goochelaar.
De Oogstdag begint om 10:00 en eindigt om 16:00 uur.
Mocht u zelf nog willen deelnamen met bijvoorbeeld uw tractor, dan kunt u zich nog aanmelden via de website: www.oogstdagoudleusen.nl.
Zomeravondconcert Kruidenhoeve
Op zaterdagavond 12 augustus kan men in de tuinen van Stichting De Kruidenhoeve in Balkbrug genieten van een afwisselend zomeravondconcert. Deze avond treden meerdere musici op, onder wie 2 jonge veelbelovende gitaristen.

Gitarist/zanger en songwriter Jan Henk Post zal zijn eigen luisterliedjes laten horen, samen met zijn vriendin Marieke Vanwijnsberghe. Gitarist Frits van der Zwan zal nummers spelen uit de jaren '60 en '70, afgewisseld met eigen
werk. Twee jonge talenten, Eva Lynn Altena en Dané Gerritsen,
gitaarleerlingen van Frits van der Zwan, zullen eveneens een muzikale bijdrage leveren.
Het tuinconcert begint om 20:00 uur en daaraan voorafgaand zijn de tuinen te bezichtigen vanaf 19:15 uur. In de tuin zijn, behalve de vele kruiden en andere planten, de bijzondere keramieken werkstukken van Gerreke van Veen uit Dordrecht te bewonderen. De entree bedraagt 9 euro, inclusief tuinbezoek en consumptie in de pauze. Reserveren is gewenst via e-mail info@kruidenhoeve.nl of telefoon: 0523-656049. De Kruidenhoeve is te vinden op Den Oosterhuis 10 in Balkbrug.
1967-2017: Zwemvereniging Dedemsvaart-AC 50 jaar!
Dit jaar bestaat zwemvereniging Dedemsvaart-AC 50 jaar.
Ter ere van dit jubileum zijn er al diverse activiteiten voor de huidige leden georganiseerd.
Maar…………bij een dergelijke mijlpaal hoort natuurlijk ook een reünie.
Deze wordt op zaterdag 9 september georganiseerd.
Hierbij zijn alle (oud)leden, (oud)trainers, (oud)officials en (oud)bestuursleden van harte welkom.
Locatie reünie: Vechtdalcollege, Botermanswijk 1, Dedemsvaart
Tijdstip: 15:00-20:00 uur.
Aanmelden kan via: jubileum@dedemsvaartac.nl of via tel.nr. 06-51544255
Kosten voor de reünie: € 10,-- overmaken op bank rek.nr. NL 02 ABNA 0598337555, t.n.v. zwemvereniging Dedemsvaart AC, met vermelding van naam en geboortedatum.
Voor verdere informatie kun je ook terecht op de facebookpagina of de website van
Dedemsvaart-AC