Weersverwachting
Dedemsvaart
Weeronline.nl - Meer weer in Dedemsvaartweeronline.nl Altijd jouw weer
© Stichting Dedemsvaart in Beeld 2012-2017
Oud Dedemsvaart
YouTube
Film en foto’s
in BEELD
www.shh.nu
Berichten van/over Dedemsvaart en omgeving.

Deze kunnen en mogen door u aangeleverd worden. Stuur deze (korte) berichten graag
voorzien met foto(s)/flyer naar dedemsvaartinbeeld@live.nl
Aanmelden om mee te doen met Ciske de Rat!!
Heb je zin om mee te doen met Ciske de Rat, kom dan naar de informatieavond 10 januari. Audities zijn 27 en 28 januari, Alvast aanmelden voor de audities kan ook . info@muziektheatervakk.nl
Kleintje Kunstkring speelt De sneeuwkoningin.
Het schitterende sprookje van Hans Christian Andersen komt tot leven in deze wervelende familiemusical.
Tekst : Sebastiaan Smits
Muziek:  Tjeerd de Haas

Kay en Gerda zijn de allerbeste vrienden en wonen samen in een klein dorpje in het hoge noorden. Maar als het winter wordt, gebeurt er iets vreselijks; Kay krijgt een stukje van een magische spiegel in zijn oog en hart en wordt een koude en ongelukkige jongen. Hij kan de wereld amper meer verdragen en wordt op een avond meegenomen door de Sneeuwkoningin. Samen vertrekken ze naar haar paleis op de Noordpool, waar alles koud is.
Gerda is radeloos en zet alles op alles om haar beste vriend terug te vinden. Zo begint een gevaarlijke zoektocht. Ze ontsnapt aan mensetende rovers, ontmoet een pratende wolf en vecht met de gevaarlijke IJsbijters. Uiteindelijk vindt ze Kay in het paleis van de Sneeuwkoningin. Maar deze is helemaal niet van plan om Kay zomaar te laten gaan.
De Sneeuwkoningin is een verhaal vol fantastische personages, die direct de harten van het publiek zullen stelen. Jong en oud leeft mee met Gerda op haar reis, lacht om de komische pinguïns Hans en Christian en rilt van de ijskoude Sneeuwkoningin.
Zin om mee te doen ? Ben je tussen de 10 en 18 jaar. Mail naar kleintjekunstkring@hotmail.com
Of kom donderdagavond naar de Regenboog Repetities zijn van 19.15 uur tot 21.15 uur.
Kerstkoopavond met Kerstloop

De middenstandsvereniging in Dedemsvaart organiseert op zaterdag 23 december een extra kerstkoopavond. De winkels zijn tot 21:00 uur geopend zodat iedereen de laatste kerstinkopen kan doen. De avond start om 16.30 uur met een Kerstloop georganiseerd door de Vechtdallopers. Tijdens de kerstloop lopen de wandelaars en hardlopers in een kerstpak door het dorp en langs Van Dedem Marke. De pakken worden ter beschikking gesteld door de DMC.
Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te doen met dit ludieke en sfeervolle evenement dat start bij de Markthal. Het parcours gaat voor hardlopers twee rondes (+/- 5 km) door het dorp en voor de wandelaars en kinderen één ronde (+/-2,5km).

De  finish is onder de kerstboom op de markt. Vanwege de pakken graag van te voren aanmelden: vechtdallopers@gmail.com (zie ook bijlage).
Tijdens de koopavond zorgt een afvaardiging van Jubal voor gezellige muziek.
20 jaar “Hoofdvaart-West, bij kaarslicht (27 december)
Evenals de 19 voorgaande jaren zal ook dit jaar opnieuw Hoofdvaart-West, bij kaarslicht worden gehouden. Het zal dit jaar de twintigste maal zijn dat de buurt een ander aanzien heeft voor één avond.
Een activiteit die door de bewoners binnen het gebied van de vereniging al die jaren de dag na kerst dus 27 december door hen zelf wordt gemaakt. Want net als in de voorgaande jaren zijn alle ruim 420 adressen binnen de buurt, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen wel of geen lid, door middel van een brief op de hoogte gebracht, met hierin het verzoek om ook nu weer mee te werken aan deze gezellige avond.
De opzet is weer het zelfde, namelijk het in en om het huis zo veel mogelijk te verlichten zonder gebruik te maken van elektriciteit. Dit alles zal zich dan afspelen tussen 19:00 uur en 21:30 uur.
Dat dit op vele manieren kan is in de afgelopen jaren dan ook al wel gebleken, zo zijn er allerlei manieren te bedenken om te verlichten door bijvoorbeeld kaarsen,( en dan het liefst voor het raam ) waxinelichtjes, eventueel geplaatst in jampotjes voor buiten.
Maar ook de grotere elementen worden volop gebruikt, zoals vuurkorven, fakkels, en olielampen.
Dit alles zorgt dan ook voor een zeer sfeervol geheel dat zal dan ook duidelijk zijn, niet alleen voor de bewoners maar ook zeker voor mensen buiten de buurt die dit eens willen bekijken.
Traditie voortzetten.
Voor Buurtvereniging Hoofdvaart-West, is dit de twintigste maal dat deze activiteit wordt georganiseerd. Het bestuur heeft gemeend dat na deze twintig jaar dit een vaste traditie is welke door de buurtbewoners wordt opgepakt. Hierdoor zal dit jaar ook de laatste maal zijn dat Hoofdvaart-West zich nog als organisatie verbindt, en gaat ervan uit dat de bewoners met hun enthousiasme dit zelf nog vele jaren zullen voortzetten. Het bestuur is ondertussen alweer druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe kerst activiteit voor 2018.
Dat deze activiteit zich niet alleen aan de Hoofdvaart, afspeelt mag in de loop van de jaren duidelijk zijn, want alle straten binnen de buurt, zoals Steenbergerwijk, Roerdomp, Valkenierweg, Rietgans, Meerkoet, Boekweitstraat, en Aalscholver zijn de moeite waard om te bekijken.
Het bestuur hoopt op gunstig weer, en een grote deelname van uit de buurt.